måndag 8 april 2013

Nyttiga bollar

Bollar att äta till efterrätt eller som mellanmål. Perfekta att ha med till träningen och äta. Nyttigt, gott och väldigt enkelt att tillaga! De här gör jag (i lite olika varianter) så gott som varje helg. Jag fryser in dem och har sen i minst en vecka framöver.

Nyttobollar (ger ca 20st):
1 dl cashewnötter
1 dl valnötter
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
2 dl russin
5 dadlar
1 msk jordnötssmör (gärna den nyttigare varianten utan tillsatt socker)
1 msk honung (byt ut mot 2 tsk socker för veganska bollar)
4 tsk kakaopulver
En skvätt vatten (häll på en tsk i taget det blir snabbt för löst)
Mixa allt
Tillsätt lite pumpakärnor eller hackade nötter för krispigare bollar, för mer sötma tillsätt fler hackade russin. 
Rulla i kokos och ställ i kylen.

Alla nötter går såklart att byta mot andra efter smak. Senast gjorde jag en budgetvariant med mandel istället för valnöt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar