måndag 8 april 2013

RAW- foodpasta

Här hemma har vi infört veganska måndagar och vi provar också på RAW-food. Det är nytt för mig och när jag äter det känner jag mig lite som många köttätare gör då de först provar vegetariskt...inte riktigt mätt. Men det är både nyttigt och gott och kan såklart kombineras med fler rätter!

Här kommer en variant på pasta och tomatsås:

Hacka
2 färska tomater
4 soltorkade tomater
1 stor vitlöksklyfta
1 litet knippe basilikablad

Pressa bort lite vätska ur tomaterna och blanda allt
Häll på en skvätt olivolja och citron
Mixa allt lite lätt (det ska fortfarande vara lite bitar)
Salta och peppra efter smak

Servera med strimlad (en potatisskalare går fint att använda) zucchini.
Zucchinin fick en skvätt citron och lite flingsalt på sig.

På bilden ser ni också en nötpesto:
1dl cashewnötter
1dl solrosfrön
1 tsk (smaka av) soya
1 tsk honung (inte så veganskt) 
1 msk vatten 
Mixa ihop allt och smaka av med salt & peppar 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar